Merkez Bankası önündeydik!

İSTANBUL (17.09.2009)- İlericiler, devrimciler, antiemperyalistler, 1 Ekim’de İstanbul’a gelecek olan IMF ve Dünya Bankası’na “sıcak bir karşılama töreni” hazırlıyor. IMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik, Merkez Bankası önünde eylem yaptı, “Emperyalizmin suç örgütleri dağıtılacak” dedi.

IMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik, 1-7 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilecek IMF ve DB toplantılarını protesto eylemlerine devam ediyor. Unkapanı’nda bulunan Merkez Bankası önünde bir araya gelen anti-emperyalistler, “IMF ve Dünya Bankası defol” yazılı pankart açtı. Birlik, savaşlardan, açlık ve sefaletten emperyalist-kapitalist sistem ve onların suç örgütleri olan IMF ve Dünya Bankasının sorumlu olduğuna dikkat çekti. Emperyalist haydutları, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi İstanbul’da da aynı “sıcaklıkla” karşılayacaklarını ilan etti.

Birlik adına bir açıklama yapan Eren Onur, IMF ve Dünya Bankası’nı şöyle tanımladı: “IMF ve DB suç örgütüdür; çünkü onların sistemi daha fazla silah satabilmek için dünya çapında çıkartılan savaşlarda milyonlarca insanın ölümünden sorumludur. Çünkü onlarca ülkede yaşanan faşist darbeleri, askeri diktatörlükleri, finanse etmişlerdir. IMF ve DB suç örgütüdür; çünkü sağlıktan eğitime kadar insani ihtiyaçları ticarileştirerek parası olmayana yaşama hakkı tanımamaktadır.”

Onur, emperyalistlerin, ekonomik krizin yükünü faturasını halka kesmeye çalıştığını belirtti. Konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bizler buradan bir kez daha bu kan emici asalaklara sesleniyoruz. Bu topraklarda da dünyanın diğer yerlerinde karşılandığınız kadar ‘sıcak’ karşılanacaksınız. Seattle’deki, Cenova’daki anti-emperyalistler gibi bizler de sizleri sokaklarda karşılayacağız. Bu ülkenin onurlu işçi ve emekçi halkları geleceğinin ipotek altına alınmasına izin vermeyecek. IMF ve DB, ezilenlerin öfkesini bir kez daha İstanbul’da görecekler.”

Eylemde, “IMF defol”, “Emperyalistler işbirlikçiler 6. filoyu unutmayın”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları atıldı.

IMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik’in eylemleri önümüzdeki günlerde de devam edecek. Buna göre, 24 Eylül’de saat 13.00’da Dünya Bankası ofisinin bulunduğu Kanyon AVM önünde basın açıklaması, 28 Eylül’de saat 10.00’da Hilton Oteli önünde basın açıklaması yapılacak. 1-7 Ekim günleri arasında Taksim ve çevresinde alternatif etkinlikler gerçekleştirilecek, 6-7 Ekim’de IMF toplantısının yapılacağı salonda olunacak.

Kaynak: Atılım

Diğer kaynaklar

İstanbulAhali
Kızıl Bayrak

Yorum bırakın