Çok misafirperveriz Mr.Dominique Strauss-Kahn

Misafirperveriz çünkü sohbeti, muhabbeti ve her şeye rağmen paylaşmayı çok seviyoruz. Fakat size karşı bu toprakların insanları böyle davranamıyor Bay Dominique. Davranamıyor çünkü kurduğunuz devletin eskimiş postalları ve tankları altında ezilmekten, kuşaklar boyunca “yaşamak direnmektir” gibi önermeler bilinçaltımızdan hiç silinemediği için, acıyı bal eyleyerek, sindirilip, bastırılıp, yaşadık durduk yıllarca. Davranamıyor çünkü bu postallarınızın yerini, bu gün, altlarına BMW markalı motosikletlerinizden verdiğiniz, sokaklarımızda, parklarımızda hatta kaldırımlarda dolaşıp gençlerimizi korkutmaya çalışan silahlı sokak çeteleri aldı. Davranamıyor çünkü oluşturduğunuz çevik kuvvet ordusu, kadınlarımızın, üniversitelilerimizin, yazarlarımızın, hatta vekillerimizin küçücük bir hak arayışında dahi öldüresiye cop ve tekmeleriyle üzerimize saldırıyorlar. Bazen ölüyor, bazen ölümden dönüyoruz.

Gelmeden önce bu orduya kötü görüntü yaratmamaları için yaptığınız uyarı içinde size ayrıca teşekkür edemeyeceğiz Bay Dominique. Çünkü bu uyarılırınıza polis teşkilatı değil, medya sadık kalmıştır. Liberal medyanız, Ara sokaklara yerleştirilen ve kendilerini polis olarak nitelendiren, silahlı sivil faşistlerin linç girişimlerini esnaf tepkisi, uluslar arası şirket ve bankaları da utanmadan esnaf olarak nitelendirmiştir, NTV’nin canlı yayını ise doğrudan polis tarafından yönetilmiştir. Oysa esnaf, kendilerini polis olarak nitelendiren ve ara sokaklara çöreklenmiş bu fırsatçı, silahlı sivil faşistlerin, taburelerle linç ettikleri kırmızı fularlı üniversite öğrencisi sosyalist bir “yoldaşınızı” hastaneye kaldırmak ve azılıların fotoğraflarını çekebilmek için uğraşmıştır.

Bu gün İstanbul’dan gidiyorsunuz Bay Dominique.  Fakat şirketlerinizi ve bankalarınızı kırık camları ile İstanbul’da bırakarak. Misafirperver olamadık size. Bizde misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Olamadık çünkü umduklarınız yok bizde. Daha çok otomobil ve petrol satmak için yaptırdığınız geniş otoban kenarlarında piknik yapmayı, rakı içmeyi, ya da bir cami avlusunda güneşlenerek nargile ve çay içip uzun sohbetleri severiz biz.

Umduklarınızla gelmeyin bir daha bu şehre Bay Dominique. Umduklarınız yok bizde. Bu köhnemiş düzeninizi ne kadar parlatırsanız parlatın, her defasında daha güçlü direnişlerle karşılaşacaksınız. Ta ki, bütün devletleri şirketleri ve onların faşist militarist köpeklerini yeryüzünden silinceye dek. Çünkü artık bizim çağımız başlıyor Bay Dominique, Rüzgâra karşı işemekten vazgeçip derhal çekin ellerinizi üzerimizden.

Yapay dünyanız bizim için çok sıkıcı. Mahvettiğiniz bu şahane yeryüzünü gençlere bırakarak, sahte paralarınızı ve bu paralarla satın aldığınız kodamanlarınızı alın ve defolun. Biliyoruz ki, siz olmazsanız başımıza çöreklenen devletlerde olmayacak. Siz olmasanız Bay Dominique, tıka basa dolu hapishaneler, tel örgülerle çevrili sınırlar,  açlıklar savaşlar çöp yığınlarına dönmüş şehirler de olmayacak. Siz olmasanız Bay Dominique, Toprak rüzgâr su ve güneş her şeye yetecek. Gölge etmeyin başka ihsan istemez.

karahat

Yorum bırakın