IMF karşıtı eylemler yayılıyor

ANKARA /MERSİN (02.10.2009)- Ankara’da ilerici, devrimci kurumlar, emperyalistleri IMF-DB Türkiye temsilciliği önünde uyardı: “IMF-Dünya Bankası defol. Bu memleket bizim.” Mersin’de ise antiemperyalist gençler, 5 Ekim’de yapacakları IMF karşıtı eyleme hazırlanıyor.

Emperyalist haydutlara karşı eylemler ülke genelinde devam ediyor. Uluslararası sermayenin temsilcilerini İstanbul’da “sıcak” protestolarla karşılayan antiemperyalistler, bugün Ankara ve Mersin’de de eylemler yaptı.

Ankara’da, ESP, Alınteri, Demokratik Haklar Federasyonu’nun da aralarında bulunduğu ilerici, devrimci kurumlar, Kurtuluş Parkı’nda toplanarak, otobüsle, IMF-DB Türkiye Temsilciliğinin bulunduğu G.O.P. Uğur Mumcu Caddesi MNG binası önüne gitti. Antiemperyalistler, “Emperyalistlere ve işbirlikçilere karşı geleceğin ve emeğin için ayağa kalk! IMF-Dünya Bankası defol” yazılı pankart açtı. “Krizin yükü yaratanlara”, “IMF defol bu memleket bizim, bu dünya bizim”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filoyu unutmayın”, “Kahrolsun emperyalizm, yaşasın mücadelemiz”, “İşsizliğe, yoksulluğa, GSS’ye, zamlara hayır” sloganlarını haykırdı. Polis, emperyalistlerin binasını yoğun korumaya aldı.

IMF-DB’yi bu ülkeden kovacağız

Kurumlar adına yapılan ortak açıklamada, IMF ve Dünya Bankası’nın kuruldukları günden bugüne dünyanın en büyük tefeci kurumları olmayı sürdürdüğü belirtildi. “İstedikleri kadar yaptıkları ve yapacakları saldırıları gizlemeye çalışsınlar, hepimizin çok iyi bildiği, bu kurumların ortaya koyduğu tüm uygulamalar halkların bağımlılığını arttırmaktan, yoksulluktan, sefaletten başka bir sonuç yaratmadı.” denildi. Açıklamada, İstanbul’da gerçekleştiren toplantılarda krizden çıkış yolunu kendileri için aradıkları, krizi bahane ederek aylardır gerçekleştirdikleri işten çıkarma, ücretlerin düşürülmesi gibi saldırılara yenilerini eklemenin planlarını yaptıkları ifade edildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kendi kurumlarının önünde emperyalist egemenlere bir kez daha seslenelim. Bizler; yani IMF- Dünya Bankası politikalarıyla işten atılanlar, ücretleri düşürülenler, aç bırakılanlar, hastane, üniversite kapılarından alınmayanlar, haçlarına, elektriğine zam yapılanlar; sizleri alanlarda karşıladık ve alanlarda olmaya devam edeceğiz. Aşımıza, emeğimize sahip çıkmak için özgür bir ülke mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. IMF- DB’yi bu ülkeden kovacağız.”

Mersin Üniversitesi eyleme hazırlanıyor

Mersin Üniversitesi’nde de IMF karşıtı çalışmalar devam ediyor. Aralarında SGD’nin de bulunduğu IMF karşıtı antiemperyalist öğrenciler, Çiftlikköy merkez kampüs ve Yenişehir kampüslerinde IMF’ye karşı bildiriler dağıttı. Bildiri dağıtımı ajitasyon konuşmaları eşliğinde yapıldı. Antiemperyalist gençler, “IMF’ye geçit vermeyeceklerini” haykırdı.

Öğrenciler aynı zamanda, 5 Ekim Pazartesi günü saat 12.00’da Fen Edebiyat Fakültesi önünde gerçekleştirecekleri basın açıklamasına çağrı yaptı. Kampüsü basın açıklamasının afişleriyle donattı. ÖGB’lerin afişleri toplama girişimleri ise öğrencilerin tepkisi nedeniyle sonuçsuz kaldı.

Öğrenci Gençlik Sendikası Genç Sen üyeleri de üniversite içerisinde stant açarak bildiri dağıttı.

Kaynak: Atılım

Yorum bırakın